fbpx
Tel.

+385 97 619 0625

Email

omstudio.rijeka@gmail.com

Radno vrijeme

PON- PET: 8 - 20

Klasična ručna masaža (KRM)

Klasična ručna masaža, može se slobodno reći, osnova je svih vrsta masaže. Smatra se najstarijom i najpoznatijom metodom liječenja dodirom.  Masažom se smanjuje bol i omogućuje relaksacija.

U čemu nam KRM pomaže:

  • POBOLJŠAVA SAN kada smo opušteni i bolje spavamo. Masaža stimulira produkciju seratonina koji se pretvara u melatonin te smanjuje proizvodnju kortizola, hormona stresa, za 30 posto.
  • OJAČAVA IMUNITET i smanjuje upalne procese u tijelu. Upalni procesi mogu biti povezani uz stanja kao što su astma, kardiovaskularne bolesti i depresija.
  • SMANJUJE AKSIOZNOST I DEPRESIJU istraživanja su pokazala kako masaža uz pad hormona kortizola stimulira rast seratonina i to za 28 posto.  Navodi se kako masaža ne može izlječiti samu depresiju, ali može znatno pomoći kod fizičkih simptoma koji se popratno javljaju. Masaža jača vezu između uma i tijela, a ako možemo opustiti tijelo, i um će pratiti.
  • POMAŽE KOD GLAVOBOLJA najunčikovitija je kod tenzijskih glavobolja, može se primjenjivati na vratu, licu i samoj glavi.
  • PONIŠTAVA UČINKE SJEDILAČKOG ŽIVOTA živimo u dobu gdje sve manje koristimo svoje tijelo na način koji je predviđen i sve više sjedimo. Masaža može pomoći da se skraćeni i napeti mišići opuste, ovdje je najčešće problem u području vrata i ramena, kao i donjeg djela leđa i kukova.

Maderoterapija

Celulit pogađa 90% žena. Drveni masažni valjaci dizajnirani su kao pomoć u borbi protiv neželjenog viška masnoće i zadržavanja vode koji uzrokuju pojavu celulita. Anticelulitne masaže pokazale su se ključnim u rješavanju celulita. Mehaničko djelovanje koje postižemo upotrebom valjka aktivira limfnu cirkulaciju za uklanjanje toksina i masti. Zbog toga se drveni valjak tradicionalno koristi u Maderoterapiji (madero – drvo) što je potpuno prirodna i vrlo učinkovita tehnika koja stimulira limfnu drenažu i posljedično pomaže u uklanjanju celulita, dok istodobno uništava masne stanice, a time poboljšava protok krv i limfa u cijelom tijelu. Kao rezultat toga, vaša će koža postati čvrsta, glatka i spremna za plažu.  

Osim što je ovo odlična metoda redukcije celulita izvrsni rezultati su se pokazali kod problema teških, umornih i otečenih nogu i u tom smislu ova terapija donosi pravo olakšanje. Za neke ovi valjci donose pravi užitak i opuštanje kako fizičko tako i mentalno. S obzirom da pospješuje protok limfe i krvotok, izbacuje toksine, utiče dobro na cjelokupno zdravlje maderoterapija je nešto što svi moraju probati – bez obzira imali celulit ili ne!

Brazilska maderoterapija

U brazilskoj maderoterapiji koristimo poseban set drvenih čaša, posebno dizajniranih za rad na principu visokog i niskog podtlaka, te stoga omogućuju dubok rad na razinama do kojih je teško doći prstima ili valjcima. Vakuum omogućuje vezivno tkivo – fasciju da se rasteže i čini ga fleksibilnijim, elastičnijim, omogućujući tako oslobađanje zarobljenih toksina, veću hidrataciju i fleksibilnost. Rezultat je uklanjanje celulita i toksina, manji volumen i veći tonus kože.

Posebni oblik čaše pomaže u stvaranju niskog tlaka koji apsorbira i podiže kožu, istodobno istežući tkivo i oslobađajući limfne i krvne kapilare. Kao rezultat, povećava se količina krvi u dubljim, većim krvnim žilama, što omogućuje dotok krvi u ona područja koja su prethodno bila slabo perfuzirana ili gdje je cirkulacija bila prekinuta. Uz pomoć drvenih čaša za brazilsku madero terapiju poboljšavamo mikrocirkulaciju i povećavamo protok hranjivih tvari i kisika u tijelo. Limfni kapilari postaju tekući, uz pomoć vakuuma limfni kapilari upijaju veće količine limfe, čime se postiže učinkovita detoksikacija tijela i neposredni rezultat – značajan gubitak centimetara.

Zahvaljujući vakuumu masnoća se uklanja iz stanice i tako ulazi u međustanični prostor. Zatim ga uz pomoću posebne tehnike premještamo u limfne čvorove. Limfni čvorovi imaju zadatak pročistiti limfnu tekućinu koja sad sadrži i masnoću. Kako se detoksikacija ubrzava,tijelo izlučuje svu masnoću, višak vode i toksine mokraćom ili znojem. Rezultat je nekoliko centimetara manji opseg.

Raindrop masaža

Raindrop masaža je nježna tehnika masaže, a specifična je po tome što se nanose veće količine čistih eteričnih ulja na područje kralježnice. Raindrop tehnika se temelji na teoriji da su mnoga iskrivljenja kralježnice posljedica virusa ili bakterija, koji se nalaze uzduž kralježnice i uzrokuju upale koje stežu i grče okolno mišićno i vezivno tkivo i na taj način iskrivljuju kralježnicu.
U raindrop tretmanima koriste se eterična ulja koja djeluju balansirajuće, antibakterijski, antivirusno, spazmolitično, analgetično i poticajno na cirkulaciju. Odabrane kombinacije eteričnih ulja koja se koriste u ovoj tehnici jačaju fizičko tijelo, djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu, a to rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Dubinsko djelovanje eteričnih ulja nastaje zahvaljujući njihovoj sposobnosti da vrlo brzo prolaze kroz kožu, ulaze u tkivo, pročišćavaju limfu, snaže i regeneriraju organizam. Raindrop masaža se preporučuje kod svih bolesti kralježnice, prevencije nastanka prehlada i gripa, stresa, nesanice, nervoze, smanjenog imuniteta, kroničnog umora i depresija.

Cupping terapija

ŠTO JE CUPPING?

Cupping je metoda kojom se pomoću cupping čašica i vakuuma postiže lokalna prokrvljenost tkiva i tretiraju bolne mišićne trigger točke.

Najčešće se primjenjuje kao komplementarna terapija u klasičnoj, terapijskoj i anticelulitnoj masaži.

 

KAKO CUPPING DIJELUJE?

Ovisno o vrsti čašice mijenja se tehnika sukcije zraka, no ideja je ista kod svih – postići vakuum i podići površinsku fasciju, zbog čega se izvlači krv iz malih krvnih žila direktno u tretirano tkivo. Postiže se rasterećenje spazmatičnog mišića, lokalna hiperemija, ugodna senzacija i senzorna poslastica za živčani sustav, što za mozak koji se bavi bolnim stanjima mišićno-koštanog sustava djeluje kao olakšanje.

Cupping je djelotvoran kod bolnih i zategnutih mišićnih stanja gdje je generalno otežana mikrocirkulacija i izmjena otpadnih i hranjivih tvari, te kod celulita iz istog razloga.
Translate »